torsdag 7 april 2011

Udda men spännande resmål Ryssland, St Petersburg

Sankt Petersburg ligger, som de flesta vet, i Ryssland och är dessutom den näst största staden i detta land. Den är belägen intill den ryska floden Nevas som mynnar ut i Finska viken. Sankt Petersburg har haft en mängd olika namn under tidens gång de mest kända av dessa är Sankt-Peterburg, Petrograd och Leningrad. Den är avgränsad till något som kallas för dess federala stadsområde och inom detta lever det cirka 4,6 miljoner människor.

Sankt Petersburg var huvudstad i Ryssland från 1712 till 1918 då Moskva återigen, genom den ryska revolutionen, utsågs till landets huvudstad. Sankt Petersburg blev belägrad under andra världskriget, då kallad Leningrad, av de tyska styrkorna och dess klimat och matbrist, på den tiden, resulterade i att över en miljon människor avled här under denna tid. Stor del av dessa var civila som dog under de tyska bombräderna men största delen av dessa var människor som dog av hunger och svält, mycket på grund av att de tyska styrkorna inte var beredda på vad de gav sig in på. Sedan dess så har staden återfått sitt namn som Sankt Petersburg och ekonomin har börjat blomstra.

Klimatet i Sankt Petersburg är normal för det geografiska området med medeltemperaturer som lägst vid -8°C och under sommar halvåret så cirkulerar temperaturerna mellan 16 och 23°C. Detta i kombination till relativt låg nederbörd gör Sankt Petersburg till ett mycket behagligt resmål.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar