torsdag 28 april 2011

Palma de Mallorca med touch av 1500-talet

Mallorca är ett semesterparadis som svenskar har rest till i mer än 40 år. Mallorca är den största ön som ingår i ögruppen Balearerna tillsammans med Formentera, Menorca och Ibiza. Ön är ungefär lika stor som Gotland och huvudstaden är Palma de Mallorca. Mallorca är ett perfekt resmål för turisten som vill ha lite av varje. Här finns en perfekt blandning av underbara sandstränder, förstklassig shopping och ett hett nattliv. Turistsäsongen varar från april till november. Augusti är den varmaste månaden med temperaturer upp mot 30 grader och ibland mer

Mallorca erbjuder många sevärdheter, för förstagångsbesökaren så rekommenderas ett besök i drakstensgrottorna, Cuevas del Drach. Ett måste för den som är i Palma är ävan ett besök på den mäktiga Katedralen. En utflykt till den mysiga staden Valldemossa är en trevlig och lugn utflykt över dagen. Det är en liten stad med mysiga små gator och fina trädgårdar, har du tur så kanske du ser skådespelaren Michael Douglas med frun Cathrine Zeta Jones här.

Vill du uppleva ett mycket annorlunda boende så ska du prova det mycket exlusiva Palacio Ca Sa Galesa i Palma de Mallorca.
Palacio Ca Sa Galesa är ett 5-stjärnigt hotell som ligger i en historisk, renoverad 1500-tals byggnad i Palma de Mallorcas gotiska område. Hotellet erbjuder sina gäster en unikt hotellupplevelse i Palma med personlig service, många faciliteter och en historisk atmosfär som verkligen är väl bevarad. Hotellet har två lounges, middagsservice(reservering obligatorisk), Cocina Monet serverar te och kaffe som importeras från Harrods London, El Café Ricks, en solterras med hammockar, fitness-rum, bastu, solterrass och pool. Poolen är unik då den har ström och ligger i en halv källare som håller den kall på sommaren och varm på vintern. Hotellet är inrett med möbler från 1600-talet, marmor, trägolv från Puerto Rico och Franska klockor som ger en atmosfär av historia och kultur. Det finns 12 rymliga gästrum, alla är individuellt möblerade i ett specifikt tema och möblerna har patina och är antika. Rummen har luftkonditionering och badrum, satellit-TV, minibar, direkttelefon, safe, internetuppkoppling, hårtork och fri kaffe och te.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar