tisdag 5 april 2011

Toronto en pärla i Kanada

När man pratar om semestrar så är det oftast sol och bad semester som kommer till sinnes. Men man kan ju ha ganska roligt och trevligt i en storstad också. Toronto har väldigt mycket att erbjuda både till en van resenär och till en nybörjare som vill ha lite sightseeing.

CN Tower är en av världens högsta fristående byggnader och är hela 533 meter hög. Tornet är lite av en symbol för Toronto och är näst intill omöjlig att missa om du är i staden. Om du går vilse kan du alltid använda tornet som kompass och då vet du alltid vilket du ska åt för att komma tillbaka till centrum. Hit kan du komma för att äta på en högklassig restaurang eller bara för att njuta och förundras över utsikten.

Niagara fallen inte för att dessa spektakulära vattenfallen ligger mitt inne i stan, men ändå är dem ett väldigt populärt turistmål och man tar sig dit lätt och billigt med buss som går ifrån Toronto till ett pris överkomligt för de flesta plånböcker.

Royal Ontario Museum är Kanadas största museum och bjuder på en fascinerande värld av kultur- och naturhistoriska utställningar. Alla gallerier i den nya kristall flygeln är designade av den kända designern Daniel Libeskind.

Air Canada Centre Torontos berömda evenemangs arena, hit kan du gå och kolla på både ishockey och basketboll på högsta nivå. Här anordnas också en mängd konserter och andra stora tillställningar under året, du kan även komma hit på fria dagar och få en guidad tur runt om i arenan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar