torsdag 10 maj 2012

NextJet storsatsar på Köpenhamn


NextJet har beslutat att starta direkttrafik från Örebro till Köpenhamn. I samband med detta kommer man även öka kapaciteten från Linköping.

Enligt NextJet är grunden till nysatsningarna att samarbetet med SAS inneburit en ökad efterfrågan på dessa linjer. Dessutom har konkurrenssituationen förändrats i båda regionerna.
–”Det har en längre tid efterfrågats direkttrafik från Örebro till Köpenhamn. Det känns därför värdefullt att kunna presentera denna nyhet idag. Trycket på morgon- och kvällsavgångarna har varit högt både i Örebro och Linköping den senaste tiden. Med denna lösning kan vi även öka antalet stolar från Linköping”, säger Magnus Ivarsson, vd NextJet.
Sedan Cimber försattes i konkurs har trycket på resor från Linköping ökat ytterligare. Avståndet mellan Norrköping och Linköping är inte längre än mellan Stockholm city och Arlanda flygplats. En anpassad tidtabell kommer nu även erbjud flera möjliga anslutningar via Köpenhamn, exempelvis till London.
–”Orderingången har ökat markant de senaste dagarna på linjen Linköping-Köpenhamn. Efter att ha satsat långsiktigt på regionen märker vi att passagerarna uppskattar en trygg leverantör och vi gör vårt bästa för att leva upp till deras förtroende,” avslutar Magnus.
Redan den 21/5 börjar det nya trafikprogrammet gälla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar