måndag 14 maj 2012

Marcus Samuelsson skapar menyer!


Holland America Line samarbetar med den svenska stjärnkocken Marcus Samuelsson som har komponerat specialmenyer för rederiets 15 fartyg.    

Holland America Lines kulinariska råd består av sex världsberömda kockar som har utformat menyer för restauranger på alla rederiets 15 kryssningsfartyg. Marcus Samuelsson är en av dessa sex kockar som blivit handplockade för sin unika kompetens och passion för matlagning.
Marcus Samuelsson är känd för att kombinera kultur och artisteri i sin matlagning. En av rätterna som kommer serveras är en grillad lax med miso, vitlök, sesamolja och koriander, tillsammans med en kryddig tomatmarinad och grönkål. Desserten består av en smakrik chokladkaka med bourbon, vispad grädde och blåbär.
– Att vara kock ombord ett kryssningsfartyg förändrade mitt liv. Att laga mat på ett fartyg är bland de svåraste man kan göra som kock, mervärdet är att man lär sig oerhört mycket och blir riktigt skicklig, säger Marcus Samuelsson.
 
Utöver Marcus Samuelsson består det kulinariska rådet av mästerkock Rudi Sodamin, medlem av Academy Culinaire de France, Master Chef Society och Club de Chefs des Chefs, och stjärnkockarna Jonnie Boer som är känd från den trestjärniga Michelinkrogen De Librije in Zwolle, David Burke, Jacques Torres och Charlie Trotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar