onsdag 14 september 2011

Var på Mallorca i September

Ibland behöver man inte åka så långt eller bo super flott för att bara koppla av. Jag åkte med min familj till klassiska Mallorca och bodde på ett enklare hotell i Alcudia. Jag kan ju villigt erkänna att jag kanske inte hade valt just detta hotellet om det inte hade varit för den fina barnpoolen de hade. Hotellet heter Apartmentos Siesta 1.


Sagt och gjort efter att ha sett bilderna så bokade vi in oss. Vi tänkte att ja, det gör inget om det är ett lite enklare 3* hotell, dottern lär ju ha jätte kul.
Ack ack vad vi bedrog oss. Väl nere på plats så tvär vägrade hon att bada där eftersom det sprutade för mycket vatten hehe, precis de vi trodde hon skulle gilla. Tur för oss, så var där en av delad sektion i den stora poolen och där badade hon varje dag.


Studion vi bodde i var enkel men funktions duglig. Vi hade både A/C och fläkt vilket var kanon i 36 graders värme.
Ett enkelt pentry med kylskåp, plattor, vattenkokare och brödrost var precis lagom för att kunna äta lite enkelt mitt på dagen.


Nackdelen, som jag tror egentligen gäller de flesta hotellet i Spanien över lag är att de hade inte bäddmadrasser i sängarna utan man sov på resårmadrassen vilket inte var så bekvämt när man kände stålfjädrarna i revbenen hehe.

Något som dock var hel mysigt var ju utsikten eftersom vi fick lägenhet på översta våningen.





Hotellet hade 2 restauranger. Den ena som serverade frukost och middagen på kvällen för de som hade valt till halvpension var enkel, men helt ok. Den andra som heter Red Lion var en restaurang kombinerad bar. Framför låg uppträdes scenen och sidan om restaurangen och scenen fanns det gungor, rutchkana och spelhus till ungarna, helt perfekt inom synhåll.
Hade man barn som lade sig tidigt och man kanske blev sugen på en sen middag så var det bara att knalla ner till Red Lion och beställa "take away" så paketerade dem maten så du kunde ta det med dig till lägenheten och avnjuta på din balkong. Helt kanon, det gjorde vi flera kvällar när dottern stupat i säng efter en hel dags badande.


Så summa sumarum, enkelt hotell, enkel standard, men kanon bra service och trevlig personal. Mat på bägge restaurangerna helt ok, inte gourmet men helt ok och till rimliga priser.

En vecka på detta hotellet i slutet av oktober i en studio ligger på ca 2200:-vilket ju är en bra pris tycket jag i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar