måndag 26 september 2011

Costa Cruises får grön utmärkelse

Costa Cruises, italiensk resekoncern och ett av Europas främsta kryssningsföretag, har av RINA Group tilldelats priset ”2011 Green Cruise”.

Ceremonin ägde rum i Monte Carlo, under evenemanget ”RINA Grön Natt”. För första gången ingick ett kategori tillägnad kryssningsfartyg, där Costa Cruises vann. Den 2 juli 2011 i Trieste fick Costa nya flaggskepp Costa Favolosa, ett fartyg i framkant när det gäller miljöskydd, ”Green Plus” beteckning. Green Plus är den högsta beteckning som RINA delar ut när det gäller miljövänlighet.

Gröna Plus är den högsta notering som RINA Group delar ut till miljövänliga fartyg. Gröna Plus tar hänsyn till cirka 11 olika föroreningskällor för fartyg (inklusive sopor, gråvatten, avlopp, oljehaltigt avfall från maskinrum, CO2, ozonnedbrytande ämnen, växthusgaser, partiklar, svaveloxider, kväve och barlastvatten).

RINA SpA är den operativa organisationen av Registro Italiano Navale inom sektorn för fartygets klassificering, certifiering och kontroll och tjänster för industri, utbildning, stöd och forskning.

RINA har fungerat som ett internationellt certifieringsorgan sedan 1989, som en direkt följd av dess historiska engagemang för att rädda människoliv till sjöss, skydda egendom och skydda den marina miljön till gagn för alla dess intressenter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar