fredag 9 september 2011

Malta avkoppling med mystik och historia

Malta har haft en så händelserik historia att landskapet praktiskt taget kryllar av sevärdheter och intressanta platser.


Huvudstaden Valletta är ofta värd för pjäser och konserter och mängder av utställningar och gatuevenemang. Arkeologimuseet i Valletta har en ovanligt omfattande samling av förhistoriska föremål. På söndagarna ordnar krigsmuseet i Fort Saint Elmo rekonstruktioner av militärparader i tidsenliga dräkter, och i huvudstaden finns också de imponerande Grand Master’s Palace och Saint John’s Co-Cathedral.

Tack vare en sjutusenårig historia finns ett oändligt antal platser att besöka: megalittemplen (inklusive Ggantija, världens äldsta fristående tempel), de underjordiska Saint Paul- och Saint Agatha-katakomberna, Johanniterriddarnas viktiga platser som Fort Saint Angelo och Fort Rinella (som har världens största kanon). Platser med anknytning till andra världskriget, som Mgarrs skyddsrum, Mtarfas före detta brittiska militärbyggnader, The Armoury och Maritime Museum i Vittoriosa bör man inte missa.



Håll utkik efter de historiska rekonstruktionerna Alarme och In Guardia och interaktiva rundvandringar och multimediaföreställningar som ger en överblick över Maltas historia på mindre än en timme. De är intressanta och ett utmärkt sätt för besökare att lära sig bakgrunden till det de senare kommer att titta på.


Ska man åka till Malta men vill betala ett bra pris för att komma dit så skall du passa på att resa i november månad.
Vädret är fortfarande bra och du har en medeltemperatur på ca 20 grader. Precis lagom för att kunna bada och sola, men även lagom varmt om man vill promenera och utforska omgivningarna.


Vi har satt ihop ett erbjudande som vi har på vår hemsida till ett riktigt bra pris som ni finner HÄR

Hotellen är riktigt billiga i Oktober och November om man är sugen på lite solsken vid den tiden på Malta.

T.ex ett hotell som heter Cardor Holiday Complex 3-stjärnigt som ligger i Qawra. Där kan du bo i lägenhet i en vecka inkl. halvpension för endast 2200:- för 2 personer. Vill man hellre ha All Inklusive ligger en vecka på totalt 4100:- för 2 personer. (priser baserade på resa 12-19 november)

Med andra ord så finns möjligheten att lyxa rejält om man åker vid den tiden på året.
Du kan unna dig att bo på 5-stjärniga hotell Corinthia Hotel St Georgs Bay, ett dubbelrum med havsutsikt inkl frukost för endast 5100:- för en hel vecka för 2 personer.







Så passa på att boka din Malta resa redan idag, vi kan boka flyg, hotell och även transfer till dig, ring eller maila oss redan idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar