fredag 6 maj 2011

Kuba cigarrens förlovade land

Kuba är solen, salsan och sinnenas ö. Bli inte förvånad om du rycks med i en dans på öppen gata, eller om du plötsligt sitter hemma i någons vardagsrum och blir bjuden på rom. Här hyllas livets goda och så klart görs världens bästa cigarrer i detta fantastiska lans. Stränderna på öns norra kust tävlar om titeln som världens vackraste och går inte av för hackor. Tack vare milda havsvindar och hög luftfuktighet är landskapet frodigt med mycketd grönska. Floran omfattas av över 8 000 arter, bland annat orkidéer. Även faunan är rik, förutom krokodilerna i Zapataträsket och skorpioner finns det inga farliga rovdjur, giftiga insekter eller ormar ute i naturen, vilket kan vara ganska tryggt att veta.

Det är ett äventyr att resa själv på Kuba, alla tidtabeller ska betraktas som ungefärliga. Bussarna är luftkonditionerade och kräver faktiskt att man har med sig lite extra kläder. Tågen är inte så bekväma och saknar luftkonditionering men är ett relativt snabbt och billigt sätt att ta sig långa sträckor, om det inte är inställt förstås, vilket sker lite titt som tätt. Med bil kan man se allt, och förutom en och annan oxkärra är man ganska ensam på vägarna, det i sig kan vara ganska avkopplande, ingen trafik hets som vi har hemma.

På sommaren är Kuba väldigt varmt. På hösten regnar det och orkansäsongen varar fram till och med oktober. Högsäsong för turister är normalt från december till april, men ska man göra riktiga klipp ska man åka precig i skiftena för säsongerna.
Kuba är också festivalernas ö; gitarrfestivaler, teater-, film- och jazzfestival lockar besökare året runt. Allra populärast är förstås karnevalen som infaller i juli. En het och häftig fest som varar i två veckor.

Blir du sugen på att åka kanske?
Kolla in detta erbjudande vi har nu, med en två veckors resa där du bor en vecka i Havanna och kan insupa allt vad denna stad har att erbjuda och sedan drar du vidare till Varadero´s fantastiska stand och njuter på ett all inclusive hotell.

Kolla in paketet här







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar