måndag 18 juni 2012

Fortsatt ökat intresse för kryssningar


MSC Cruises Kryssningsbarometer och den europeiska kryssningsbranschens rapport visar båda på ett fortsatt ökat intresse för kryssningar, framför allt i Medelhavet.

Enligt den årliga rapporten från European Cruise Council (ECC), ökade antalet kryssningsresenärer från Sverige med 21 procent under 2011 jämfört med 2010, vilket motsvarar 74 000 resenärer. Detta kan jämföras med 9 procent totalt i Europa.
Medelhavet som kryssningsdestination står för den största ökningen. Enligt ECC-rapporten valde 24 procent fler svenska kryssningsresenärer att kryssa i Medelhavet under 2011 jämfört med föregående år. På MSC Cruises kan man bekräfta att trenden håller i sig. Bokningsgraden är hög på just Medelhavskryssningarna i år.
– ”Vi svenskar har Medelhavet på bekvämt avstånd med korta och billiga flygresor. MSC Cruises är experter på Medelhavet och har 16 rutter och besöker fler än 40 hamnar i området i sommar. Vi satsar på att erbjuda ett spännande utbud av många historiska platser på en och samma resa vilket jag tror bidrar till populariteten”, säger Claes Tamm, Nordenchef för MSC Cruises.
MSC Cruises Kryssningsbarometer 2012 visar att ett starkt vägande skäl att välja kryssning är just att det kombinerar upplevelserna ombord med möjligheten att få besöka många destinationer under en och samma resa. På frågan vad de helst vill göra ombord på en kryssning svarar de tillfrågade att de i första hand vill besöka många olika destinationer, i andra hand umgås med nära och kära och i tredje hand få lata sig vid poolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar