tisdag 31 januari 2012

Ny försäkring skyddar mot flygbolagskonkurser



Att försäkra sig mot oväntade händelser på resan är mer aktuellt än någonsin med tanke på den ekonomiska osäkerheten hos många stora flygbolag. Europeiska, som den 1 februari byter namn till ERV, har tagit fasta på detta och lanserar nu Årsreseförsäkringen som innehåller ett flertal moment anpassade efter aktuella händelser. Ett av momenten är Hemreseskyddet, som vid en flygbolagskonkurs likt den inträffade med Spanair, ersätter kostnaden för nya flygbiljetter till hemresan för den strandsatte resenären.

Årsreseförsäkringen försäkrar även upplevelsen av resan. Det betyder att om syftet med resan förstörs så får resenären en ny resa. Det kan tillexempel vara en hajvarning på resmålet som leder till badförbud. Försäkringen är framtagen för att komplettera hem- och kortförsäkringarna utan att resenären ska uppleva att hon är dubbelförsäkrad.

Årsreseförsäkringen innebär att resenären tecknar en reseförsäkring för ett år i taget, betalar en engångssumma och kan sedan resa hur många gånger som helst under hela året. Resmålen är valfria, både inom Sverige och ute i världen och man behöver inte tänka på att teckna ny reseförsäkring inför varje resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar