fredag 8 juli 2011

Tallinn, Billigaste storstaden att semestra i.

Tallinn och Estland är plånboksvänliga resmål för oss svenskar. Det visar ett semsterindex som Forex Bank gjort där de jämfört priser på hotell, taxiresor, mat, alkohol och cigaretter i 50 olika länder. Tallinn hamnade på första plats som den billigaste storstaden, hela 65 procent billigare än Stockholm.

Stor familjefest i Tallinns hamnar
Den 15-17 juli fylls Tallinns hamnar av sång, musik och segelfartyg. Då pågår Maritime dagarna, sommarens största festival i Estland. Under festivalens tre dagar kommer Tallinns kust och vatten fyllas av ett levande kulturellt program- med exklusivt marina-tema. Tallinns hamnar erövras av glada seglare, musikanter och besökare från hela världen. Höjdpunkter under festivalen är vattenkarnevalen och segelfartyget Krusensterns ankomst. Under festivalen kommer också seglingstävlingar arrangeras.

Pärnu- Estlands Kalifornien
Ska du på solsemester kanske Estland inte är det första landet du tänker på men faktum är att här finns flera fina och mycket välbevarade stränder. Under sovjettiden mellan 1945 - 1991 tilläts inte estländarna att besöka stränder och öar utan speciellt tillstånd och inbjudan från vänner eller släktingar. Det är ett av skälen till att Estlands stränder idag är så välbevarade och perfekta för semester samt avkoppling.

Rally lockar 6000 turister till södra Estland
Den 15-16 juli äger Rally Estonia rum i de södra delarna av landet, en händelse som beräknas locka 6000 turister. Enterprise Estonia är samarbetspartner och sponsor och uppskattar att rallyt kommer att attrahera mängder av turister till Tartu och södra Estland som ligger ca 2 timmars bilfärd från huvudstaden Tallinn.
Estland- om plånboken själv får välja
Som svensk lönar det sig att besöka Estland där priserna är bra mycket lägre än i Sverige. Trots eurointrädet är Estland fortfarande ett prisvärt land för oss svenskar att besöka.

Se morgondagens friidrottsstjärnor
Det är mycket fokus på Tallinn som kulturhuvudstad i år, men det är inte den enda stora händelsen för estländarna. I år står man också värd för friiddrotts-Junior EM som pågår från 21 till 24 juli. Befinner du dig i staden får du inte missa att gå förbi Kadriorg Stadium där nästa generations stjärnor samlas och kämpar om medaljerna.

Öarna
För dig som vill ha maximal avkoppling kan en dagsutflykt till någon av Tallinns närliggande öar vara att rekommendera. Öarna Aegna, Naissaar och Prangli är perfekta för dig som vill komma bort och njuta av naturen i lugn och ro. Här finns inga badvakter och du kan behöva ta med dig matsäck.

Cafe Tips
NOP - Ett café, en restaurang, en mataffär. Allt i ett och väl värt ett besök om du är på en promenad till Kadriorg parken. NOP ligger i det fina bostadsområdet Kadriorg som ligger mitt emellan Tallinns gamla stad och Kadriorg parken. På NOP äter du fräscht, god och välgjord mat i en avslappnad lite lantlig miljö. Små barn hälsas välkomna med en egen lekhörna i lokalen. Mataffären som ligger i ena änden av lokalen har en gammeldags känsla. Självklart erbjuds WIFI.


Missa inte vårt spa paket till Tallinn HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar