måndag 12 december 2011

Valar invaderar Dominikanska Republiken

Perfekt läge för valskådning när tusentals knölvalar intar Samanábukten.

Enorma knölvalar ockuperar Samanábukten i Dominikanska republiken från januari till mars. Valarna väger upp till 30 ton och ger turisterna en unik möjlighet att delta i en oförglömlig karibisk valexpedition.

Valsäsongen har just kommit igång och tusentals knölvalar är på väg för att äta och para sig i Samanábuktens kristallklara vatten. Bukten ligger i norra Dominikanska republiken och anses vara en av de bästa platserna på jorden för knölvalsskådning.

Mellan januari och mars kan du kombinera sol, bad och kritvita stränder med valskådning och uppleva den kittlande känslan när valarna kastar sig högt över vattenytan i sin imponerande parningsritual. Att få se en knölval på nära håll kan ge även de mest luttrade naturälskare en riktigt spännande upplevelse. En knölval är 15 meter lång och väger 30 ton – lika mycket som en tungt lastad lastbil – och kan enkelt sluka över 1 600 kg mat om dagen.

Under valexpeditionerna i Dominikanska republiken kan åskådarna även få njuta av mer stillsamma upplevelser, till exempel knölvalens lugna, melodiösa sång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar