onsdag 30 mars 2011

Semestra i Köpenhamn

Köpenhamn, den kungliga huvudstaden i Danmark, är med sina över 1,1 miljoner invånare boende i Stora Köpenhamns område en av Europas äldsta och mest intressanta huvudstäder. Placeringen i en av de mest dynamiska regionerna i norra Europa – Öresundsregionen – gör att ett besök här alltid blir spännande.

Om du är ute efter shopping, kommer du att älska Köpenhamn! Vare sig det gäller världsberömd dansk design eller välkända märken som Gucci eller Vuitton så finner du det här tillsammans med modern design från världens alla hörn.

Det är inte bara affärernas stora utbud som lockar folk att handla i Köpenhamn. Här bjuds du på en speciell atmosfär när du går förbi allt från ateljéer, juvelerare, souvenirförsäljare, mode- och designaffärer till olika typer av secondhandbutiker.

Mellan Rådhuspladsen och Kongens Nytorv kan du promenera på Köpenhamns kända gågata, Strøget, som är det gemensamma namnet på tre gator och ett torg – Frederiksbergsgade, Vimmelskaftet, Amagertorv och Østergade – som tillsammans förbinder de östra och västra delarna av centrala Köpenhamn.
Kan det bli bättre avkoppling än att promenera längs med Ströget när solen skiner, det är varmt och skönt och i alla hörn doftar det gott av kaffe, våfflor och nylagad mat. Sätt dig ner och ta en kall dricka kanske och bara njut och titta på folk.

Vill du utforska mer av staden kan du alltid boka en Sightseeing busstur av oss, den kostar endast 155:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar